"Då vill vi ha en fest med roliga aktiviteter"

Åhus Artikeln publicerades
Charlotte Nilsson är en av initiativtagarna till föreningen Nya Åhusparken som tagit på sig arbetet att renovera Rotundan.
Foto:Bosse Nilsson
Charlotte Nilsson är en av initiativtagarna till föreningen Nya Åhusparken som tagit på sig arbetet att renovera Rotundan.

Charlotte Nilsson från föreningen nya Åhusparken ser fram emot att inviga den nyrenoverade Rotundan. Förhoppningsvis redan till sommaren.

1. Hur går det med renoveringen?

– Det har hänt jättemycket och arbetet fortskrider tack vare alla frivilliga som ställer upp. Nu är kupolen monterad och det är så vackert med de kulörta glasen. Ju mer dansbanan blir i ordning, desto fler får upp ögonen för den och intresserar sig över arbetet att renovera den. Nu är vi 528 medlemmar, varav 334 är familjer. Vi behöver många om föreningen ska kunna leva kvar.

2. Hur ser tidsramen ut?

– När vi började arbetet i januari i fjol var planen att vara färdiga om fem år. Nu räknar vi med att ha en invigning den 8 juli i år. Det är ett mål vi har. Då vill vi ha en fest med roliga aktiviteter.

3. Hur ser er vår ut?

    – Det riktiga grovgörat är färdigt och det minskar också arbetsbördan. Så nu kan vi använda kraften på att planera evenemang. Under hösten har vi haft andra evenemang än bara dans och det kommer vi fortsätta med. Den 29 april blir det en trädgårdsdag och sista lördagen i maj bli bakluckeloppis, det är ungefär där vi ligger i planeringen.

    4. Och efter invigningen?

    – I sommar har vi tänkt ha danser, typ onsdagsdanser i kvällningen. Efter vårt årsmöte den sista januari vet vi mer om det.