Lions stöttar scenbygget

Åhus Artikeln publicerades
Att rotundan ser ut som den gör i dag är ett resultat av många arbetstimmar som föreningen Nya Åhusparken har lagt ner. Nästa fokus är att bygga en scen.
Foto:Lennart Johanzon
Att rotundan ser ut som den gör i dag är ett resultat av många arbetstimmar som föreningen Nya Åhusparken har lagt ner. Nästa fokus är att bygga en scen.

25 000 kronor från Lions Club Åhus. Så mycket får eldsjälarna som rustar upp Åhusparken. "De jobbar ideellt precis som vi", säger Gustav Lovén, president för klubben.

Åhusparken är på väg att få en rejäl uppfräschning av föreningen Nya Åhusparken som bildades 2015. Då tog man över ägandet från kommunen. Huvudfokus är att renovera rotundan som varit på väg att förfalla.

Under ett flertal arbetsdagar har medlemmar samlats för att göra ett ryck. Bland annat har det målats och murkna delar har bytts ut. Nästa stora fokus är att bygga en helt ny scen. Men detta arbete är mer omfattande och kostar lite mer.

Därför har Lions Club Åhus valt att gå in och stötta. Beslutet togs på det senaste styrelsemötet.

  – Vi bestämde att skänka 25 000 kronor till scenen som byggs i rotundan. Det är vårt sätt att ge tillbaka till alla som skänker till oss, säger Gustav Lovén, president för klubben.

  Helene Nilsson, evenemangsansvarig för Nya Åhusparken, är glad för Lions bidrag.

  – Det är jättetrevligt att föreningarna kan hjälpa varandra.

  Just nu planeras sommarens events som ännu är inte spikade. Den 8 juli invigs rotundan. Vad som kommer ske under dagen är inte helt klart.

  – Men vi vill lyfta fram det lokala.

  Framöver planeras även dans i mitt i veckan, på onsdagarna. Bakluckeloppisarna ska också fortsätta. I övrigt är målsättningen att det ska vara en öppen park för alla.

  – Tanken är att man ska kunna komma hit och ha trevligt. Ha picknick, grilla. Träffa sina kamrater.

  Gustav Lovén uppskattar arbetet som Nya Åhusparken dragit igång och snart är klara med.

  – Det är fantastiskt trevligt. De jobbar ideellt precis som vi. Sådant vill vi stötta.

  Fakta

  Nya Åhusparken

  En ideell förening som startade 2015. Första fröet var tankar som diskuterades av flera Åhusbor på Facebook. Sedan har fokus varit att rusta upp rotundan, alltså en cylindrisk byggnad som ofta täckt är med kupol. Invigning planerad till den 8 juli.

  Visa mer...