Nyförvärv fick visa upp sig

Sport Artikeln publicerades

Mittfältet ser ut att bli Kristianstads DFF:s starkaste lagdel. Nye högeryttern Sofie Andersson har visat gott gry så här långt. I träningsmatchen mot Ovesholm (seger, 7-0) fick ännu ett nyförvärv göra entré i laget.

-Jag siktar på att ta en plats i truppen först och främst. Det blir tufft, men samtidigt en härlig utmaning, säger 18-åriga Dafina Memedi, som främst ser sig som innermittfältare.

Mot Ovesholm hoppade hon in som högermittfältare och bytte av just Sofie Andersson i den 64:e matchminuten.

Memedi var så gott som klar för Stattena, ångrade sig och valde KDFF istället. LDB FC Malmö är hennes senaste klubbadress där hon bland annat har spelat tillsammans med Antonia Göransson. Memedi har tränat med KDFF i en knapp månad. I helgen blev hon helt klar för klubben.

-Det är upp till Dafina att visa våra tränare vad hon går för under de närmaste två-tre månaderna, säger sportchefen Ulf Berglund.

Att slå sig in på KDFF:s mittfält år 2009 torde inte vara den lättaste uppgiften. Det är nämligen den lagdel där de rödsvarta ser ut att ha klart vassast konkurrens på. Nyförvärvet från Kopparbergs/Göteborg, Sofie Andersson har varit en injektion på träningarna hittills och på den andra kanten, till vänster finns dynamon och landslagsmeriterade isländska mittfältaren Holmfridur Odinsdóttir. Mot Ovesholm spelade KDFF med ett nytt spelsystem, 4-5-1, där Susanne Moberg fick agera släpande forward.

-Vi gör vad vi ska och inte mycket mer, men det är nya spelare på banan, nytt spelsystem och nya positioner som man ska anpassa sig till. Vi slarvade en del, men det kommer att bli bättre efterhand, säger Sofie Andersson, som gjorde ett mål och spelade fram till ett annat.

KDFF la in stöten i slutet av de båda halvlekarna och vann till sist med 7-0.