Ny snapphaneresa i bokform

Hässleholm Artikeln publicerades

– Jag kan tacka min man för att "Snapphaneresan" verkligen blev av. Jag hade ett annat slut på min förra bok om Loshultskuppen, men det var hans idé att Theo och Ramona skulle hitta ett kopparmynt på Sporrakulla. Om jag ville skriva en fortsättning.

Det säger författaren Kim M Kimselius som i går släppte sin nya bok i Hässleholm. En fristående fortsättning på "Snapphanar" och den elfte äventyrsboken om Theo och Ramona. Boken är dessutom ett beställningsverk av turistorganisationerna i Snapphaneriket.

- Det var både ett spännande och inspirerande uppdrag. Jag fick en lista med sjutton namn på platser som man gärna ville ha med. Det var en utmaning men klarade det. I alla fall tycker mina fem korrekturläsare att man är delaktig, med vid händelserna mellan åren 1676 och 1678, då man läser boken.

Turistorganisationerna ser boken som en möjlighet att attraherar en yngre målgrupp. Med modern teknik som GPS kan man utveckla aktiviteter och följa i Theos och Ramonas spår. Det menar Charlotte Fogde Andréasson, kommunikations- och marknadschef i Hässleholm och Osbys turistchef Peter van Bültzingslöwen.

- Syftet med boken är att göra turism av vårt historiska arv, säger Lotta Nilsson. turistansvarig i Östra Göinge.

- Några av bokens platser är i dag stora besöksmål. Kim har vävt ihop historiska fakta på ett lättsamt sätt, så man förstår varför skolorna använder hennes böcker i undervisningen.