Skivrecensioner

The-Dream: Love vs. Money

Skivrecensioner Artikeln publicerades

Producenthalvan The-Dream har kammat hem storkovan med textmakeriet av Rihannas "Umbrella".

Andra gången gillt i egna skor och Kanye West och Mariah Carey erbjuder sin hommage med gästinhopp över "Umbrella"-kollegan Chris "Tricky" Stewart beats.
Inledningsspåret "Rockin' that shit" är en betydligt lugnare tillställning än vad titeln utlovar. Och så befriande. Låt gå för att The-Dream låter pubertal (och textmässigt oj, oj, oj vilka banal sängkammarodyséer från killen som gjort Mary J. Blige "Just fine" och Careys "Touch my body") – produktionen är en sällsam, återhållen anrättning som går ut starkt just därför. Lika kaxigt som genialt.
Ett team med utstuderad smak för slow food. En sångare som inte drar sig för att blotta sårbarheten i balladen "Fancy". Hela tiden i en melodiös värld som kittlar med delikata överraskningar (just här – ett dragspel!) utan att det känns påklistrat.

The-Dream leverar konsekvent mjukvara framför hårdvaluta, hittar till den gyllene medelfilen mellan R. Kelly och Ne-Yo på den moderna r'n'b-skolans motorväg. Lyckas snitsla sin alldeles egen bana i en redan översnårig genre. En inte så liten stor bedrift.