Poängkung med hockey i blodet

Sport Artikeln publicerades

Kändisbarnen fortsätter att droppa in i KIK. På tisdagen skrev elitseriemeriterade centern Jonas Lindström – barnbarn till världsmästaren Eje Lindström – på för klubben.

Jonas Lindström gjorde 57 poäng för Hudiksvall i ettan den gångna säsongen och har redan hunnit med spel i elitserien och allsvenskan.

Nu är 22-årige Jonas Lindström, tredje generationen i den kända hockeyfamiljen från Timrå, redo för Kristianstads IK.

– Det ska bli kul att prova något nytt. Jag ser fram emot det här, säger Jonas.

Varför blev det Kristianstad?

– Per (Ljusteräng, KIK-tränaren) kontaktade mig och sedan höll vi kontakten, säger Jonas, som skrivit ettårskontrakt med KIK. Värvningen av Jonas Lindström innebär att KIK är färdiga på forwardssidan.

– Nu stänger vi butiken där. Jag önskar en back till, men det är inte jag som bestämmer det, säger Ljusteräng, som är nöjd med sitt senaste nyförvärv.

– Jonas känns jättespännande. Han är inte så stor, men är otroligt spelskicklig. Han gör mycket passningspoäng och mycket mål, säger Ljusteräng om sin nya center. Jonas Lindström gjorde flest poäng i J20 Superelit 2005-06 och den gångna säsongen blev det imponerande 57 poäng (29 mål och 28 assist) i Hudiksvalls division I-lag som gick till allsvenskt play-off.

– Han är den här spelaren som vi har siktat på och han kommer att passa utmärkt hos oss. Det är bara för honom att fortsätta producera så är alla nöjda, ler Per Ljusteräng. Jonas Lindström har fint påbrå. Farfar Eje Lindström blev världsmästare 1957 och spelade i samma kedja som "Garvis" Määttä och Sven Tumba. Eje, som i dag är 71 år gammal, var en av Wifsta/Östrands IF:s (det som i dag är Timrå IK) största profiler.

– Jag har bra koll på honom och vet att han var bästa kompis med "Lill-Strimma" Svedberg, säger Jonas.

Jonas pappa Lars-Eje Lindström hann med 97 elitseriematcher med Timrå innan han slutade med hockeyn 1987.

Jonas själv har spelat åtta elitseriematcher med Timrå – klubben i hans hjärta – och hoppas kunna återvända en dag.

– Jag hoppas på det i alla fall… jo, men det är klart att man siktar mot elitserien. Man måste ju ha ett mål, säger den nye KIK-centern.