Nicklasson är klar för Mjällby AIF

Sport Artikeln publicerades

Höstlånet Daniel Nicklasson är klar för Mjällby AIF och fler namn är på ingång. "Det kan säkert hända saker efter årsskiftet", säger Mjällbybasen Jörgen Martinsson.

Treårskontraktet låg färdigt sedan tidigare och nu är Daniel Nicklasson definitivt klar för den allsvenska nykomlingen sedan Gais och Mjällby till sist kommit överens om prislappen.

– Skönt, jag har väntat länge, snörvlar Daniel, som legat nedbäddad i feber de senaste dagarna.

Men han räknar med att vara på benen igen när Mjällby har träningsstart den 7 januari.

– Det måste jag, säger Nicklasson. Det blev nästan fem säsonger i Gais och 76 allsvenska matcher i den grön-svart-randiga tröjan innan han i somras vände tillbaka till Mjällby och var med och tog upp klubben i allsvenskan.

Förutom Nicklasson har Mjällby sedan tidigare gjort klart med Craig Henderson, landslagsspelare från Nya Zeeland, och Jesper Westerberg. Och det är mer på gång.

– Två, kanske tre, spelare ytterligare hoppas vi på. Det är en central mittfältare och en eller två anfallare, säger Jörgen Martinsson, ordförande i Mjällby AIF.

När presenteras nästa namn?

– Det finns inget spikat, men det kan säkert hända saker efter årsskiftet. Men jag skulle bli förvånad om det är någon på plats när vi börjar träna den 7 januari, säger Jörgen Martinsson.

Är det utländska eller svenska spelare ni tittar på?

– Både svenska och utländska. De internationella spelarna vill gärna avvakta och vi känner ingen panik, säger Martinsson. Det kan dröja ett tag till innan Mjällby spikar sin trupp och samtidigt går samarbetspartnern Ifö/Bromölla IF väntar och hoppas på spelare som kan bli över.

– Det är för tidigt att säga något om det ännu, det beror helt på vad vi får in, säger Jörgen Martinsson.