Fria ord

Märklig logga

Fria ord Artikeln publicerades

Är det inte fantastiskt att:

ºTorghandlarna i Kristianstad inte får ha ändamålsenliga vagnar för sin försäljning? Vad vore torget utan detta pittoreska inslag av handel? Stadens styrande kunde ju göra studieresor norrut inom landets gränser, för att inhämta kunskap om hur problemet med kyla löses, där vintern är kallare och längre och torghandel ändå fungerar.

ºDet längs fasaden på Rådhuset i ovan nämnda stad är tillåtet att hänga tygsjok i chockrosa, mintgrönt, bleklila med mera. Vems byk hängs till offentlig tork?

ºSprit/ande-matloggan (ovan nämnda sjok) i gräsliga färger med en spöklik hand med tre fingrar och en tumme äntligen får en ersättning. Men varför ett halvdant fiskenät utlagt i vatten? Den förklaras symbolisera bland annat kullerstenar och åkerlappar! Kullerstenar är rundade – det är gatsten som är kantig. Åkerlappar! Vem har sådana i dag? Det är numera stora fält och de är definitivt inte översvämmade av vatten – möjligen en liten del vid snösmältning. På Kristianstadsslätten odlas ej heller blå gröda; varken lin eller foderlupin.

Varför krångla till det: Skånes färger är gult och rött, symbolen för Kristianstad är C 4, kan uttalas på alla språk. Efter alla långresor runt klotet i marknadsföringssyften som stadens "slipsar och knytblusar" företagit, är väl en internationell touch viktig. Vem förstår meningen med fiskenätet? Är det spindelväv över Hammarsjön?