SNACK etablerar sig i Hässleholm

Nöje Artikeln publicerades

En ny scen för bygdens stå upp-komiker, det inrättas nu på restaurang Farozon i Hässleholm. Först ut som huvudståuppare är Markaryds rutinerade Göran Ebenhardt.

Snapphanebygdens Comedy Club, SNACK, är det senaste tillskottet på den nordostskånska stand up-himlen. Efter att HÄCK, det avsomnade Hässleholmsinitiativet på en stå upp-klubb i Hässleholm tog paus, har de lokala aktörerna fått leta sig utanför bygdegränserna för att roa. Inte numera.

– Vi har inlett ett samarbete med Farozon och kommer att köra åtminstone fyra kvällar i vår, berättar SNACK:s Mikael Hallqvist.

Ett mer etablerat namn utlovas till den månatligt återkommande skrattklubben, uppvärmd av fem till sex "rookies" varje kväll. Och genren har medvind.

– Farozon körde två egna arrangemang i höstas och det var fullsatt! Trots att det inte var några av de mest etablerade komikerna som man har sett på tv, konstaterar Hallqvist.

Först ut på SNACK den 9 februari är Markarydssonen, revy- och farsmakaren Göran Ebenhardt som med sina 120 stadn up-gig om året, och samarbeten med såväl Johan Glans som Måns Möller och Thomas Pettersson, är något av en lokala stå upp-hjälte.

– Det går bara in 100 personer på klubben så det blir verkligen så där tätt och intimt som det ska vara på en stå upp-klubb. Det är så nära idealiskt man kan komma. Och kvällens alla ståuppare har sina egen stilar, sina olika liv att ösa ur, så man kan alltid känna igen sig hos någon, lovar Mikael Hallqvist.

SNACK intar Farozon 9 februari, 9 mars, 13 april och 11 maj.