Egoist eller hjälte – Elin blev mest läst

Ledare Artikeln publicerades
Aktivisten Elin Ersson avbröt en utvisning till Afghanistan genom att stoppa ett plan som skulle flyga från Landvetter.
Aktivisten Elin Ersson avbröt en utvisning till Afghanistan genom att stoppa ett plan som skulle flyga från Landvetter.

Här är 2018 års mest lästa texter från ledarredaktionen.

1. Elin är egoist – inte hjälte

”I en demokrati kommer vi att behöva finna oss i vad majoriteten har bestämt. Den som tycker annorlunda bör respektera den ordningen och inte bara resa sig upp på ett plan för att stoppa en utvisning som våra myndigheter har beslutat sig om. Om folk uppmuntras till att göra som de vill är demokratins dagar snart räknade.” Av Carolin Dahlman. Texten lästes över 107 000 gånger förra året och blev ledarredaktionens mest lästa.

2. Här är hela listan på regeringens misslyckanden

”Regeringen Löfven har inte infriat sina viktigaste vallöften, och stött på problem inom många områden.” Av Joakim Broman.

3. Nu rullas röda mattan ut för de ensamkommande

”Regeringen föreslår att cirka 9 000 ensamkommande ska få en ny chans att stanna i Sverige om de börjar studera på gymnasiet. Men vad anser skattebetalarna – de som får betala?” Av Carolin Dahlman.

4. Vänstern vill ta allt som är ditt ifrån dig

”Genom att locka med gratis glasögon till barn tar V ett första steg mot att avskaffa privat ägande. Men hur vi ska få tillväxt och välfärd om människors ansträngningar inte belönas – utan allt tillhör alla – är obegripligt. Lika obegripligt som att S och MP vill regera med stöd av V.” Av Carolin Dahlman.

5. Släng ut Sharia ur våra svenska domstolar

”Människor som bor i Sverige ska lyda under svensk lag och inga andra rättssystem. Att en av våra tingsrätter tycks ha dömt enligt ett parallellt ger rysningar. Nu måste vi kämpa för ett samhälle byggt på individuella rättigheter.” Av Carolin Dahlman.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.