Annons

Luke Perry är död

Skådespelaren Luke Perry är död. Perry är främst känd från tv-serien "Beverly Hills" och han fördes till sjukhus i onsdags efter att ha drabbats av en stroke. ”Familjen uppskattar det massiva stödet och bönerna som har strömmat in från hela världen”, säger hans agent Arnold Robinson till AFP.
Publicerad 4 mars 2019
Skådespelaren Luke Perry är död. Arkivbild.
Skådespelaren Luke Perry är död. Arkivbild.Foto: Willy Sanjuan

Tv

Luke Perry föddes i Ohio men flyttade till Los Angeles efter gymnasiet för att försöka göra karriär som skådespelare. Han slog igenom redan som 16-åring i såpoperor som “Loving” och "Another World”. 1990 kom det stora genombrottet i den mycket framgångsrika tv-serien "Beverly Hills, 90210", där Luke Perry spelade Dylan McKay.

Annons

– "Beverly Hills" präglade en hel generation på 90-talet, det var det som man samlades framför. Alltid ironiskt, hela 90-talet var ironiskt. Den var så tydlig i sitt moraliska uppdrag, säger kulturjournalisten Johan Hilton

Enligt honom var Luke Perrys Dylan i princip kalkerad på James Dean, vilket fungerade bra.

– Han var helt rätt skådespelare för rollen, säger Johan Hilton.

Författare och frilansjournalisten Daniel Åberg håller med om att Beverly Hills var enormt stort under 90-talet.

– Alla tittade. Luke Perry blev den största fixstjärnan. Det klart att han har gjort ganska mycket andra roller, men han blev enormt förknippad med den här rollen.

– Han blev en sexsymbol i och med att han var en badboy, säger Daniel Åberg.

Hyllningarna till Luke Perry har strömmat in på sociala medier och många fans av "Beverly Hills" utrycker sin chock och saknad.

Luke Perry senaste tv-roll var i serien “Riverdale", som sänts sedan 2016. Han medverkar också i kommande Tarantinofilmen "Once upon a time in Hollywood".

Luke Perry blev 52 år.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons