Ruskigt spännande bladvändare om osalig ande

bokrecension Artikeln publicerades
Thomas Halling.
Foto: Hallustrated - Lasse Hall
Thomas Halling.

Påträngande fåglar och mystiska händelser. I sin nya bok förvandlar Thomas Halling en flytt till en skräckhistoria. Recensenten Jonna Fries kan inte slita sig.

Den som hackar

Mellanåldersbok

Författare: Thomas Halling

Förlag: Alfabeta

Efter skilsmässan flyttar Albin och mamma till stan. Huset är gammalt och grannen märklig, men det som skrämmer dem mest är de påträngande fåglarna.

Thomas Halling har sedan debuten 1995 skrivit en lång rad böcker. ”Den som hackar” är första delen i en ny serie om tre.

Med bara några få karaktärer skapar han här en överraskande skräckhistoria, som osäkrar alla intryck och sträcker sig långt bakåt i tiden. Albin visar sig nämligen vara utvald att genom en svår prövning ge ro åt en osalig ande.

Språket är lättillgängligt och stämningen tät, även om övertydliga sammanfattningar finns. Riktigt spännande blir det när Halling placerar barn från olika tider i samma rum. Det är en ruskig berättelse som är svår att slita sig ifrån.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.