Annons
Sölvesborg

SD tog makten i Sölvesborg– då vägrar kommuner skicka elever dit

Sölvesborg • Publicerad 18 december 2018
Per-Ola Mattson (S)
Per-Ola Mattson (S)Foto: LENA EHRING

Ett samarbete mellan Karlshamn, Olofström och Sölvesborg har varit på tapeten gällande de yrkesförberedande utbildningarna. Anledningen är att är många klasser är små och därför planerades det att man skulle dela upp programmen mellan skolorna.

Men det verkar nu inte bli av och anledningen är att Karlshamn och Olofström inte vill samarbeta med Sölvesborg. För efter att samstyret, där Sverigedemokraterna ingår, tagit över makten i kommunen så är kommunalrådet i Karlshamn Per-Ola Mattson (S) rädd att eleverna inte ska känna sig välkomna skriver P4 Blekinge.

Annons

– Om vi skulle flytta ett av våra program till Sölvesborg kan det bli så att vi behöver skicka elever från krigshärjade länder till en kommun vars politiska ledning inte vill att de ska vara i landet över huvud taget, säger han till P4 Blekinge.

Emilie Pilthammar från Moderaterna som ingår i samstyret kommenterar det så här:

– Vi i samstyret kommer inte att göra några drastiska förändringar av gymnasieskolan. Elever från andra länder ska ha samma förutsättningar som alla andra, säger hon.

Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons