Bokrecensioner

Jakt med bra driv

Bokrecensioner Artikeln publicerades

En seriemördare med värnlösa kvinnor som offer härjar i Stockholm. Hans modus operandi gör att polisen snart gör kopplingar till en numera inlåst föregångare i branschen, Hinde.

Denne okända bestialiske mördare som kopierar Hinde in i minsta detalj för läsaren vidare till förra boken ”De fördoldas” huvudperson, misantropen och charmören – en underlig kombination! – Sebastian Bergman. En psykolog som jobbar tillsammans med polisen, och som fick sitt stora genombrott genom att skriva en bok om just Hinde.

Bergman har nyligen hittat en okänd dotter, dessutom polis i samma team som han själv, och eftersom han tidigare förlorat en dotter, blir han i det närmaste besatt av Vanja. När det visar sig att de mördade kvinnorna allihop har en koppling till Bergman inleds en spännande jakt, och Bergman drabbas såväl personligt som känslomässigt på ett sätt han aldrig kunde drömma om.

Det är ett bra driv i boken, inte tu tal om annat. Precis så här engageras man som läsare. Slutet kunde blivit ett rosa skimmer med kramkalas men med den läsaptitiretande cliffhangern förstår man att än är inte helvetet över för Bergman...