52 trick som fängslar

Bromölla Artikeln publicerades

I dagarna har en professionell magiker smugit runt i Bromölla med en fotograf i hasorna. De som hade tur fick se ett trick på nära håll.

Alla trick som finns där i bakhuvudet och som aldrig kommer till användning gnager. David Persson, född i Bromölla, som jobbat som magiker sedan 2006 kom tillslut på hur alla gamla trick skulle kunna dammas av igen. Svaret blev 52 weeks of magic, ett projekt där han utför olika trick för folk i vardaglig miljö. Tricken filmas och läggs sedan ut på nätet, ett varje vecka under 2015.

– Jag har mycket material och det är tråkigt att det ligger i byrålådan. Jag vill ut och visa folk på gatan, säger David Persson.

Med sig har han Jonas Persson som filmar. Det ska bli vardagligt och ärligt.

  Inga kameratricks

  – Det ska vara ganska rått, rakt filmat, inga kameratricks, säger David.

  Att nå publiken i vardagsmiljön är speciellt.

  – Det är skillnad, när jag gör ett företagsevent förväntar alla sig att det ska hända något och då blir man inte lika förvånad. I vardagliga situationer har man inga förväntningar, när jag trollar för folk som fikar eller är på väg ut ur en butik blir det något helt annat.

  Pluggade ekonomi

  2003 flyttade David från Bromölla för att plugga i Växjö. Efter ekonomi- och marknadsföringsstudierna arbetade han ett kort tag i det valda fältet. Men snart förstod han att det var magi som var hans grej.

  – Jag har aldrig ångrat att jag satsade på det här, det har gått bra, säger David Persson.