Biltjuv hotade familj med kniv – gripen i Näsum

Bromölla Artikeln publicerades

Tidigt på söndagsmorgonen upptäckte ett äldre par att någon höll på att bryta sig in i deras bostad. Tjuven hotade då paret med kniv och flydde sedan med deras bil från platsen. Strax därpå kom ett liknande larm från en adress i Näsum.

Bromölla

Polisen ryckte ut till bostaden i Mjällby efter att de fått uppgifter om ett pågående inbrottsförsök. Det äldre paret som bor på adressen var hemma när inbrottstjuven kom – något han kanske inte räknat med.

Enligt tidningen Sydöstran ska den misstänkta tjuven varit påverkad och mannen i huset hittat honom en av husets sängar. När inbrottstjuven, som är i 30-årsåldern, blev påkommen hotade han paret med kniv och sprang sedan ut ur bostaden.

Därefter stal han parets bil och styrde kosan västerut – mot Näsum. Klockan 06.02 fick polisens ledningscentral ett nytt samtal, ganska likt det föregående. Det var en familj norr om Bromölla som råkat ut för att en för dem okänd man kommit hem till dem och sagt sig vilja ha deras bil.

Mannen ska ha tagit sig in även i Näsumshuset och väckt de boende.

– De såg att någon hade varit inne i huset och stängt av strömmen, säger förundersökningsledaren Per-Johan Ljungberg vid polisen i Blekinge, till BLT.

Bilen som inbrottstjuven stulit i Mjällby var vid den här tidpunkten efterlyst. Flera polispatruller begav sig nu till adressen och området norr om Bromölla. Vid en busshållplats hittades en man som kändes bekant för polisen. Den stulna Mjällbybilen hittades också inte långt därifrån.

Den misstänkte 30-åringen, som tidigare varit inblandad i olika brott, greps och anhölls senare. Han är misstänkt för rån, hemfridsbrott, olaga hot, stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Om han gjort sig skyldig till något brott även i Näsum och i så fall vilket är oklart.