Bromölla marknad regnade bort

Bromölla Artikeln publicerades
Nathalie Holmberg sålde lakritsremmar på marknaden.
Foto:Lasse Ottosson
Nathalie Holmberg sålde lakritsremmar på marknaden.

Vad som var tänkt som en folkfest med ett flertal antal knallar och en stor mängd besökare resulterade i regn och endast 5 knallar på plats. Bromölla marknads första år fick inte det resultat som initiativtagarna hade hoppats på.

När Kristianstadsbladet besökte Bromölla marknad var där inte så mycket marknad att tala om. Fem stycken stånd stod uppställda och dessa ekade tomma i väntan på besökare.

– Vi är väldigt besvikna på knallarna. Många av dem kom hit och vände, säger Villy Nilsson, initiativtagare till marknaden.

Det var 20 knallar som var anmälda, någonting som hade resulterat i en "riktig marknad" enligt Villy Nilsson. Vissa av försäljarna kom redan i går under den så kallade för-marknaden.

Men det verkar också ha varit lite oklart om när marknaden egentligen börjar och många av knallarna verkar inte ha vetat vad det var som gällde.

– Vi tar självklart på oss en del av kritiken. Vi var sent ute och det fanns vissa oklarheter som vi bär ansvaret för, säger Villy. Men han uttrycker också sin besvikelse över knallarna som kom för att sedan vända och köra med tanke på regnet.

Det finns också de som har valt att trotsa det tråkiga vädret och som tappert står vid sina stånd. En av dem är Lisbeth Röman som säljer egentillverkade presentartiklar.

– Jag trodde att det skulle vara mer folk här. Men jag har ändå hunnit sälja några glas och annat i dag och ännu är dagen inte över, säger hon glatt.

En annan som också trotsat vädret är Curt Björklund. Han är på marknaden för att sälja den populära rotorgrillen.

– Jag har inte haft några intressenter ännu, säger han men ser nöjd ut ändå.

Bromölla marknad blev inte riktigt som den var tänkt. Däremot är det ingenting som kommer att påverka planerna inför att fortsätta med marknaden även kommande år.

– Vi kommer att fortsätta. Nu vet vi vad som behövs göras och nästa år kommer vi att vara mycket tidigare ute. Bara för att det blev som det blev i år så betyder det inte att vi ger upp, säger Villy Nilsson och ser hoppfull ut inför framtiden.