Festförberedelserna går enligt planerna

Bromölla Artikeln publicerades

Det är en dryg månad kvar till årets stora fest i Bromölla drar i gång. Stora skyltar som kallar till Bromölladagarna har satts upp och de som jobbar med evenemanget håller på att sy ihop de sista detaljerna så allt flyter smärtfritt i slutet av juli.
– Det är full rulle just nu. Vi håller på att finslipa programmet som kommer att vara klart inom kort. Vi ska ha ett möte idag (läs igår) där vi stämmer av arbetet, säger Rose-Marie Östergren på Föreningen Bromölladagarna.
På skyltarna som sats upp i kommunen går det att läsa att Alcazar som tävlade med låten ”Not a sinner nor a saint” i melodifestivalen, framträder den 31 juli. Dagen därpå går magikern Stefan Odelberg upp på scenen. Den 2 augusti blir det avslutning med uppträden från medlemmar från TV3:s Fame Factory. Tre av fyra Fame Factorynamn är klara.
– Dennis Radoicic som kom trea i finalen kommer, liksom David Castaneda, kommer i sommar ut med en egen full-cd. Nu är han aktuell med singeln ”I’m stupid/Wherever You Go”. Klar är också Johan Thorsell, hårdrockaren som sadlade om och blev Fame Factorys egen balladkung, berättar Fredrika Linderoth på Bromölla Turistkontor.
Kristianstadsdagarna har drabbats av bakslag. Både Radio Rix och NRJ har fått tunga återbud i form av Eric Gadd och Lutricia McNeal. Bromölladagarna har inte drabbats av något liknande.
– Nä ta i trä, men hittills går det enligt planerna, säger Rose-Marie Östergren.
Roger Bing