Frågan ställdes i tv: ”Kan man styra med SD?”

Sölvesborg Artikeln publicerades

På torsdagskvällen sändes ena delen av SVT:s debattprogram Opinion live från Sölvesborg. Furulundsskolans matsal fick tjäna som lokal tv-studio.

Debatten handlade om Sölvesborgs nya politiska styre i egenskap av att vara den första kommunen i landet där Sverigedemokraterna är med och styr.

Det nya kommunalrådet Louise Erixon (SD) förklarade deras unika läge i Sölvesborg med att politikerna i övriga partier i samstyret har ett mer vuxet sätt att se på läget än på andra håll i Sverige.

De övriga i samstyret med SD är Moderaterna, Kristdemokraterna och SoL, Sölvesborg och Listerpartiet.

Debatten beskrevs innan sändningen med frågeställningen ”Kan man styra med SD?”

– Pratar man med varandra upptäcker man att vargen inte var så farlig som man trodde, säger Emilie Pilthammar (M), det andra kommunalrådet.

Hon menade att det som händer i Sölvesborg kommer att vandra upp i Sverige och såg inget märkligt i att med samstyret med SD gå emot sin partiledare.

– Man måste titta på hur det ser ut där man befinner sig. Vad som är bäst här i Sölvesborg är inte bäst i Stockholm.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.