Framtiden ljusnar för LB-hus

Bromölla Artikeln publicerades

Framtiden ser ljus ut för konkursdrabbade LB-hus.

– Vi har en handfull intressenter som är beredda att ta över rörelsen. Jag är övertygad om att det här kommer att lösa sig, säger Mikael Kubu, som är konkursförvaltare och koncernchef för ackordcentralen i Stockholm.

I förra veckan fick de som var intresserade lämna så kallade indikativa bud. De visar ungefär hur mycket de olika intressenterna är beredda att betala för företaget. Senast i morgon, fredag, måste de som vill fortsätta vara med i leken lämna bindande bud. Därefter kommer konkursförvaltaren att ta ställning till vilket som är fördelaktigast för företaget.

-Hittills har vi bara tittat på de som är intresserade av att ta över företaget som en helhet och det finns som sagt ett antal som är beredda att göra det, säger Mikael Kubu.

Han berättar att man alltid i första hand försöker sälja allt till en och samma köpare. Om detta inte lyckas kan man i sista hand sälja ut företaget i delar.

– Målsättningen är att sälja allt till en och samma köpare och det är vår absoluta förhoppning är att vi snart kommer att ha gjort det, säger Mikael Kubu.

I fredags sades samtliga anställda upp från LB-hus, men snart kan det bli fråga om återanställningar. Det är dock ännu oklart när produktionen skulle kunna starta igen. Den har legat nere sedan rekonstruktionen började.

Mikael Kubu kan inte säga när det kan bli klart med en ny ägare av LB-hus, men innan fredag kommer inget att hända, eftersom alla ska ha chansen att lämna bindande bud.