Funktion och design är ledstjärna

Bromölla Artikeln publicerades

På fredag släpper Ifö Sanitär sin största badrumsserie på tio år. Ledstjärnan är funktion och design. Denna gång handlar det om ett koncept som ska vara heltäckande.

– Vi står inför en stor händelse. Den 1 september lanserar vi en helt ny badrumsserie. Ifö har haft tradition att byta sitt standardsortiment vart tionde år, säger Birgitta Larsson, marknadschef på Ifö Sanitär AB.

Den stora skillnaden mot tidigare lanseringar är att företaget satsar på ett komplett badrumskoncept med allt från badrumsporslin och duschar till möbler och tillbehör som speglar och lampor. Det finns en tankelinje rakt genom att produkter och bakom dem står en och samma designer, Knud Holscher. Han är professor och industridesigner och har samarbetade med företaget under 20 års tid.

– Han är en känd nordisk designer som nästan är designguru nummer ett i sitt hemland Danmark, säger Birgitta Larsson. När det gäller utformningen kommer hållbar funktion och design i centrum.

– Det är en långsiktigt investering, säger Birgitta Larsson.

Det ska vara modernt, men inte trendigt, och det är klassisk nordisk design med strama linjer och design med funktion som gäller. Hon berättar att det finns en trend att investera i badrum.

– I fjor var det första gången som konsumenterna investerade större summor i badrummet än i köket, säger hon.

– Badrummet har gått från skymundanrum till showroom. Förutom ett heltäckande koncept finns det nyheter både inom utformningen och funktionen. Till exempel har företaget valt att vända på tvättstället. Tvättfatets raka del är vänd mot den som använder det. Något som gör att avställningsytan ökar. Dessutom är tvålkoppens tid förbi.

– Det är få som använder den i dag.

Produktionschefen för sanitetsporslin, Roger Persson, påpekar att företaget har som mål att vara bäst i världen när det gäller det tekniska.

– Vi var först med dubbelspolning. En anledning till att vi byter sortiment är att konkurrenterna börjar komma i fatt, säger han.

Den heltäckande cisternkåpan har funnits tidigare, men då som lyxmodell. Från och med 1 september är det standard på alla wc-stolar. Innanför skalet finns en nyhet som Roger Persson betecknar som världsunik. Inte nog med att den inre plastcisternen andas 2000-tal. Lyfter man på spolknappen finns det möjlighet att lägga ner en tablett som ger blått vatten, en frisk doft och som motverkar kalkbeläggningar.Roger Bing

0456-29 000

roger.bing@kristianstadsbladet.sea Ifö Sanitär

Ifö Sanitär producerar VVS-produkter för badrum och kök. Företaget bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Norge, Ryssland, Estland, Lettland och Litauen.

Totalt är drygt 750 personer anställda.

Huvuddelen av produkterna tillverkas Bromölla och Mörrum.

Ifö Sanitär AB ingår i den finska koncernen Sanitec Corporation, som bedriver verksamhet i ett 30-tal länder och arbetar med 15 varumärken.

Sanitec Corporation omsätter ungefär 8,3 miljarder kronor årligen medan Ifö Sanitär har en omsättning på ungefär en miljard per år.

Källa: www.ifosanitar.com

Bromölla