Misslyckad nattrånare i gatukök

Bromölla Artikeln publicerades
Den misstänkte rånaren ska ha tagit sig in via bakdörren.
Foto:Sigrid Nurbo
Den misstänkte rånaren ska ha tagit sig in via bakdörren.

Filles gatukök på Tians väg i Bromölla utsattes för ett misslyckat rån på söndagskvällen.

Gatuköket hade stängt för dagen när en man på söndagskvällen tog sig in i lokalen genom en olåst bakdörr. Två personer jobbade då inne i gatuköket, berättar Åsa Persson, chef på Filles.

Mannen uppgavs enligt de tidiga poliskällorna ha uppträtt hotfullt mot personalen, men det dementerar Åsa Persson liksom att han ska ha kommit över några pengar.

– Han hade själv bara precis gått in här genom bakdörren och in till kassadelen, men stod mest med händerna i fickorna. Det fanns inget att ta. Och det som är det väsentliga är att personalen mår bra, att ingen är skadad.

  Mannen, som alltså verkar ha försökt sig på, men misslyckats med någon form av rån, ska ha lämnat gatuköket i en bil. Polispatruller skickades till platsen för att hålla förhör och säkra eventuella spår. För att inte störa utredningen vill polisen inte gå ut med några signalement eller vilka spår man säkrat i området just nu.

  Det är oklart om det finns något samband med de andra rånen som drabbat nordöstra Skåne den senaste tiden.

  Vid elvatiden på måndagen då gatuköket vanligtvis öppnar hade tekniker från Kristianstad anlänt.

  – Det är avspärrat så länge. Vi säkrar spår. Vi har varit här ett tag, så det är inte jättelång tid kvar, en timme max, sa en av de två poliserna då.

  Ett par hungriga matgäster vankade också av och an utanför medan personalen arbetade febrilt för att få ordning på maten i köket samtidigt som poliserna säkrade spår vid kassadelen.

  – Jag skulle in och käka men de hade ingen mat färdig, sa en av de hungriga Bromöllaborna.

  – Det är för jävligt. Det är trist när det håller på så och de har väl inga pengar här...