Heléne Björklund (S) slutar som kommunalråd

Sölvesborg Artikeln publicerades
Heléne Björklund (S) kommer inte att ställa upp för omval nästa mandatperiod.
Foto:Lena Ehring
Heléne Björklund (S) kommer inte att ställa upp för omval nästa mandatperiod.

Heléne Björklund kommer inte att ställa upp för omval efter nästa val. "Min inställning har varit att avsluta efter tre mandatperioder", säger hon. Nu siktar hon mot riksdagen.

Beslutet var egentligen taget sedan länge. Tre mandatperioder skulle det bli, inte mer.

- Jag tycker fortfarande att varje dag är fantastiskt rolig, men jag vill leva som jag lär och det är viktigt med förnyelse, säger Heléne Björklund.

– När jag lämnar uppdraget i december 2018 kan jag se tillbaka på tolv stimulerande år. Jag kommer att vara kvar hela mandatperioden och avgår därefter som kommunstyrelsens ordförande i Sölvesborg.

Heléne Björklund har fått frågan om att bli nominerad till riksdagen och har tackat ja.

- Det innebär att jag kandiderar till riksdagen. Vi fastställer vår riksdagslista på distriktskongressen i april 2018, säger Heléne Björklund.

Sölvesborgs nuvarande riksdagsman, Peter Jeppsson (S), anser att Heléne Björklund beslut att kandidera är helt rätt.

– Heléne har, med sitt stora kontaktnät, sin erfarenhet från det kommunala arbetet och sina goda personliga egenskaper, de bästa förutsättningarna att arbeta med frågor som direkt har påverkan på det kommunala arbetet, säger han.

Mats Svensson, ordförande i Arbetarkommunen, berättar att man nu utlyser nomineringar för att kandidera till kommunalrådskandidat. Medlemmar kan nominera andra eller själva anmäla sitt intresse för uppdraget.

- Vi kommer att välja vår kandidat på årsmötet i mars men innan dess ska vi ha en intern process för att få fram våra kandidater, säger ordförande Mats Svensson.