Hundägare riskerar djurförbud

Bromölla Artikeln publicerades
 Vid uppföljande kontroll av påpekade brister tas en kontrollavgift ut enligt Statens jordbruksverks föreskrifter.
Foto: Tommy Svensson
Vid uppföljande kontroll av påpekade brister tas en kontrollavgift ut enligt Statens jordbruksverks föreskrifter.

En hundägare riskerar att hans hund tas ifrån honom, samt förbud att vidare ha hand om djur. Detta sedan brister i djurhållningen uppdagats vid en oanmäld kontroll från länsstyrelsen.

Länsstyrelsen har beslutat om en rad åtgärder som hundägaren måste åtlyda, och det är om han inte bättrar sig som hundägaren äventyrar ett fortsatt liv med husdjur.

Beslutet har uppmärksammats av nyhetsbyrån Siren och länsstyrelsen kommer att göra en uppföljande kontroll för att se om hundägaren genomfört åtgärderna eller inte.

Det hela började med att länsstyrelsen kontaktade hundägaren per telefon med anledning av en anmälan på hans djurhållning. Hundägaren medgav då att rastgården inte var tillräckligt stor och att renhållningen var lite eftersatt, varpå han lovade att återkomma med möjliga lösningar på att göra rastgården större. Hundägaren hördes dock aldrig av efter samtalet och därför gjordes den oanmälda kontrollen.

Bland åtgärderna som tas upp i beslutet finns förutom större och renare rastgård, att hunden uppnår normalt hull då den nu är överviktig, att den rastas i tillräcklig omfattning och att klorna klipps.