Ifö Cup spelas för 42:a året i Bromölla

Bromölla Artikeln publicerades
Ifö Cup har 70 olika spelsugna lag som är anmälda i år.
Foto:Lasse Ottosson
Ifö Cup har 70 olika spelsugna lag som är anmälda i år.

Det var inte strålande solsken under helgens Ifö Cup. Men vädret hindrade inte de 70 lag som spelade för glatta livet. Åskådarna stod under paraplyer och hejade på sina barn och kompisar.

I år är det färre lag anmälda jämfört med förra året. Denna runda är det 70 anmälda lag till skillnad från förra året då det var 85 lag som ställde upp. Att antalet lag har minskat kan bero på flera olika saker.

– Det kan vara så att vissa helt enkelt slutat med fotbollen. Andra kanske bara har valt att inte anmäla sitt lag i år, säger David Rosinski som är cupansvarig.

En annan orsak kan vara att Malmö FF har valt att inte ställa upp i år, någonting som brukar locka många besökare. Också reglerna har ändrats så att det inte längre är tävlingar i de minsta grupperna – där spelas det resultatlöst enligt Svenska Fotbollsförbundets riktlinjer. Men David Rosinski är nöjd med antalet lag som är anmälda.

– Även om det är färre anmälda lag jämfört med förra året så är det ändå fler lag än många andra år så vi är nöjda.

Och på de olika planerna spelas det fotboll för fullt. Under paraplyer står föräldrar och vänner och hejar på sina lag. En av dem är mamma Sandra Nilsson från Malmö. Hennes båda söner spelar match just nu – på två olika planer.

– Det är en mycket trevlig cup. Det är andra året i rad som vi är här. Vi övernattar och stannar här under hela helgen, säger hon.

– Däremot så var det fler besökare förra året, tillägger hon, och påpekar att det troligtvis har med regnet att göra och att Bromöllaborna kanske valt att hålla sig inne i år.