Kammarmusikens vår

Bromölla Artikeln publicerades

Sölvesborgs Kammarmusikförening grundades 2001. Föreningen bildades för att arrangera offentliga konserter, stimulera andra att spela musik och ta initiativ till evenemang som främjar intresset för kammarmusik.

Nu har föreningen presenterat vårsäsongens program av konserter. Först ut är Martin Pollard med eleven Johan Ermstål. De kommer att framföra musik av Rachmaninov, Chopin och Schubert. Det blir också musik för två instrument ur Sjostakovitj pianokonsert. Spelningen äger rum i S:t Nicolai kyrka söndagen den 28 januari klockan 19.

Längre fram under säsongen kommer Christianstad Symfoniker på besök. Orkestern gör mellan sex och åtta konserter per år och en av dessa ges i år i Sölvesborg i samarbete med Sölvesborgs Kammarmusikförening.

Christianstad Symfoniker består av yrkesmusiker, musiklärare, musikstuderande och fritidsmusiker från hela nordöstra Skåne. De flesta konserterna äger rum i Kristianstads Konserthus och i Heliga Trefaldighetskyrkan. Repertoaren innehåller klassisk, modern, seriös och populär musik.

Jerker Hagman

a Kammarmusikföreningens konserter

28/1: Martin Pollard och Johan Ermstål.

25/2: Ginestrakvartetten från Halmstad.

11/3: Viskafé i församlingshemmet med Maja Adolphson, Crimond och instrumentalisterna.

24/3: Lunchkonsert med kommunala musikskolan.

6/5: Swingjazzensemble från Musik i Blekinge.

3/6: Christianstad Symfoniker.

4/7: Körkonsert med Te deum-kören, Allökören och Crimond.