Kortfilm visas på tv

Bromölla Artikeln publicerades

Anette Gunnarsson, uppväxt i Bromölla, har gjort kortfilmen "Längs vägen" som visades på SVT2 på torsdagskvällen och som går att se på svtplay.se en månad framåt.

Hur känns det att få er film visade i SVT?

- Det känns såklart superroligt. Detta är ju min första film medan Jerry (Carlsson) som jag gör den med har gjort lite film tidigare.

Stämmer det att filmen visats på 45 filmfestivalen världen över?

- Ja, vi har lagt ner ganska mycket tid på att skicka runt den och har fått väldigt mycket positiva svar. Det är kul och det är som att filmen får sitt egna lilla liv.

För dem som missade den, kan du berätta lite om den?

- Den handlar om två lastbilschaufförer som träffas på en rastplats och som kämpar mot sina rädslor över att stå för vilka de är och vad de vill.

Vad vill ni med filmen?

- Med "Längs Vägen" vill vi belysa karaktärer som aldrig får vara huvudkaraktärer. I filmen får man se lastbilschaufförer i b-roller men sällan som huvudroll och ofta får de ett porträtt på sig att de är stora manhaftiga, hårda och läskiga. Vi vill belysa att lastbilschaufförer inte är som den bild som projiceras på dem, de är människor med känslor precis som alla andra.

- Om man vill sätta detta i ett större perspektiv så kan man tänka på de fördomar man själv har kring olika karaktärer, platser eller vad det nu kan vara, och att det ibland kan vara svårt att frigöra sig från den bilden. Både att försöka bryta den inifrån som i det här fallet, lastbilschaufförerna i "Längs Vägen", men också att man själv kan ha svårt för att göra sig av med fördomar inför det man möter.

Det var lite problem under förproduktionen med fördomar?

- Vi försökte få tag på tre lastbilar. Vi ringde runt till väldigt många företag, vissa bara skrattade och andra sa direkt nej. Vi fick till sist ihop tre bilar men dagen innan inspelningen så ringde en och sa att han vill hoppa av. Någon hade ringt och varnat honom och sagt att det inte var en vanlig kortfilm som skulle spelas in, utan att detta var en så kallad "jävla bögporrfilm".