Kreativa dagar på lägret

Bromölla Artikeln publicerades
Det stämplas för fullt inne på Kulturpunkten nu när Bromöllalägret är inne på sin andra vecka.
Foto:Annika Majak
Det stämplas för fullt inne på Kulturpunkten nu när Bromöllalägret är inne på sin andra vecka.

Det är skapande som står på schemat. Inne på Kulturpunkten görs konst av stämplar. Stämplarna är väldigt kreativa – vem visste att en paprika är en perfekt stämpel? I en annan lokal pågår luffarslöjd. Det märks att Bromöllalägret är i full gång.

Bromöllalägret är inne på sin andra vecka där barnen får prova på massor med olika aktiviteter. Lägret verkar vara en hit i år.

– Vi har många olika roliga saker att göra för barnen i kommunen. De får testa både sportrelaterade aktiviteter, kulturrelaterade aktiviteter och sociala interaktionsaktiviteter, säger Diosmar Jardines Cuervo, en av fritidsledarna på Bromöllalägret.

När Kristianstadsbladet besöker Kulturpunkten pågår skapandet för fullt och det är stämplande som gäller.

Hela golvet är täckt i papper och tur är väl det för den svarta färgen finns lite överallt.

– Vi testar lite allt möjligt här och har gjort stämplar av bland annat grönsaker, kapsyler och knappar, säger Malin Nordgren Hansson, ledaren som håller i denna workshop.

Barnen får varsitt papper och får välja mellan att göra första bokstaven i sitt namn eller en blombukett – detta med hjälp av de olika stämplarna. Dino Husic, 11 år, har valt att göra en blombukett. I hans tidigare konstverk syns bland annat en tavla med texten CR7 – Cristiano Ronaldo verkar vara favoriten.

Inne på Tunnan pågår luffarslöjd för fullt. Först ut är att göra krokar som sedan kan användas till att hänga kläder på.

– Det är mycket svårare än vad det ser ut att vara, säger Lena Pettersson som lär ut luffarslöjd till barnen på lägret.

Och samtliga deltagare verkar vara rörande överens om att det inte är så lätt att böja ståltråden så det blir fint.

– Jo det är väldigt roligt men svårt att få till det, säger Måns Carlsson, 11 år, samtidigt som han försöker böja ändarna av kroken till små kringlor.

Men trots svårighetsgraden så är samtliga "krokmakare" glada och skrattar när de jämför sina krokar med varandra.