Kvinna hotade systern via falsk Facebookprofil

Bromölla Artikeln publicerades

En kvinna har åtalats för olaga hot riktade mot hennes syster i Bromölla. Hoten kom delvis genom ett fejkat Facebook-konto där hon uppgav sig vara Bandidosmedlem.

En 23 årig kvinna är i Kristianstads tingsrätt åtalad för olaga hot. Kvinnan ska i september i fjol ha hotat sin syster. Upprinnelsen till det hela ska handla om ett lån.

Den hotade systern fick följande meddelande på Facebook:

”Hejsan ****** jag jobbar för Bandidos. Å de är så där du har en syster du försatt i stora skulder vilket innebär att hon såld dem vidare till oss. Vårt jobb att driva in dem. Nästa vecka på lördag kommer vi komma inom dig och har du inte pengarna kommer vi plocka grejer du äger för att ta bort skulden.”

I samband med hotet på Facebook skickade kvinnan också ett tiotal sms till sin syster där olika hot framfördes, där även systerns barn var inblandade.

Då hoten per telefon kom anonymt blev kvinnan väldigt rädd och otrygg. Hon vände sig därför till polisen med en anmälan.

När polisen kontrollerade telefonnumret som hoten skickats från upptäckte de att det tillhörde målsägandes syster.

Senare upptäckte målsägande att även hennes sambo fått ett meddelande på Facebook från samma falska konto.

Vid polisens förhör med den 23-åriga systern erkännde hon hoten. Hon berättde också att det var hon som skapat ett fejkat konto på Facebook, där hon riktat hot. Bilden hon använt på kontot hade hon googlat fram.