L: Arbetskläder till förskolepersonal

Bromölla Artikeln publicerades

Personalen inom barnomsorgen borde få arbetskläder av sin arbetsgivare. Men det blir stopp för idén direkt. Förslaget är att avslå motionen.

Susanne Bäckman (L) och Elisabet Radeklev (L) påpekar att anställda inom offentlig sektor redan i dag har arbets- och skyddskläder.

Nu har de båda politikerna lyft frågan om att personal inom barnomsorgen också borde få arbetskläder.

– Dagligen, sommar som vinter, oavsett väderlek förväntas personal inom förskolan arbeta utomhus flera timmar. Det blir smuts, kladd och slitage på kläderna när man vistas både ute och inomhus med barnen, påpekar de.

Liberalerna vill att Bromölla kommun "skyndsamt" kartlägger vilka behov av arbets- och skyddskläder samt arbetsskor som finns för personalen inom förskolan i kommunen.

När det är gjort ska kommunen, enligt förslaget, se till att personalen får de kläder som man behöver. Susanne Bäckman berättar att anledningen till att hennes parti lägger förslaget är önskemål från anställda.

– Det är personal från förskolorna i Bromölla som hört av sig till oss i Liberalerna i Bromölla och berättat om behovet av arbetskläder.

Men så ser det inte ut att bli. När frågan kom upp i allmänna utskottet blev det stopp. Ordförande Jenny Önnevik (S) föreslår att motionen ska avslås.

Anledningen är att det är en fråga som partierna, i detta fall Liberalerna, får ta upp i sitt budgetförslag. Eller en fråga som får drivas av berörda fackföreningar.