Leela tros ha siktats utanför Valje

Valje Artikeln publicerades
Leela.
Foto: Maria Sällberg
Leela.

Observationer av den försvunna VM-hunden Leela har gjorts vid Valje. Det är Kurt-Inge Lundgren övertygad om. ”Det var en bil som tutade på den och då blev den rädd och sprang upp på E 22”, säger han. Någon timme senare ska Leela ha varit synlig igen. Sökningar ska genomföras i området.

Sedan den 3 oktober har den colombianska agilityhunden Leela varit försvunnen. På måndagseftermiddagen vid klockan 14.40 tros hon ha siktats strax utanför Valje, enligt vittnet Kurt-Inge Lundgren.

– Jag är till 99 procent säker på att det var hon. Den betedde sig precis som de har sagt. Det var någon som försökte gå fram, men då sprang den iväg, säger han.

Kurt-Inge Lundgren såg hunden strax utanför Valje i riktning mot Bromölla på Sölvesborgsvägen.

– Det var två bilar som höll still och hunden sprang på vägkanten. Jag stannade en bit bort och försökte kontakta polisen, men fick ingen kontakt.

En person försökte gå fram till hunden, som då sprang iväg.

– Sedan tutade en bil på den och den blev rädd och sprang rakt upp på E 22 från rondellen i Bromölla.

En Sölvesborgsbo berättar för Kristianstadsbladet att hon såg en lösspringande hund som såg ut som Leela cirka två timmar senare, vid 16.30-tiden, i Gammalstorp några kilometer norr om Sölvesborg.

Joakim Persson, presstalesperson för Agility-VM och Leelas ägares svenska kontaktperson, berättar att man kommer att genomföra sökningar med hund i området där Leela nu tros ha varit synlig redan under tisdagen.

– Ett id-hundsekipage kommer att åka dit och stämma av dofter, säger han.

– Jag hoppas på det bästa och att vi snart hittar henne.