Död man anträffad i bil – inget brott misstänks

Bromölla Artikeln publicerades
Polisens tekniker har täckt bilens fönsterrutor med svart plast.
Foto: Hanna Franzén
Polisens tekniker har täckt bilens fönsterrutor med svart plast.

Under söndagsmorgonen hittades en avliden man i en bil på Ågatan i Bromölla. Polisen kunde inte utesluta brott, rubricerade ärendet som mord, och spärrade av en parkering intill ett lägenhetshus.

– I morse vid 07.54 anträffades en man livlös i en personbil. Polis och räddningstjänst kunde konstatera att han är avliden, säger Calle Persson på polisens ledningscentral under söndagsmorgonen.

Ett tält sattes upp intill bilen, som är utlandsregistrerad. En och annan förbipasserande Bromöllabo stannade till och kollade in över avspärrningen.

– Eftersom dödsorsaken är okänd så har platsen spärrats av.

Fyra personer hämtades in till polisstationen i Kristianstad för förhör. Personerna är inte misstänkta för brott men bedömdes kunna ha uppgifter om vad som hänt.

– En av dem är personen som anträffade den döde och de övriga tre hör också till dem som senast haft kontakt med den avlidne. Vi tog in dem på förhör för att vi skulle utröna vissa omständigheter, säger Magnus Lautin, inre befäl vid Kristianstadspolisen.

– De fyra som vi haft på förhör har hanterats som vittnen och de försattes på fri fot klockan 16.30.

Vid samma tidpunkt var såväl tekniker som rättsläkare klara med sitt arbete vid Ågatan och det avspärrade området. Polisen är så gott som helt säker på att det inte ligger något brott bakom mannens död.

– Rättsläkare, tekniker och jag i form av förundersökningsledare – som har inblick i förhören – är helt övertygade om att dödsorsaken är av annan anledning, säger Lautin.

Trots detta kommer brottsrubriceringen om mord kvarstå fram till dess av obduktionen är klar, vilket den förväntas vara inom några få dagar.

Hur länge mannen, som är född i mitten av 60-talet, suttit i bilen innan hans död uppdagades är inget polisen vill gå ut med.

– Han är vid liv när han sätter sig i bilen och sedan någon gång inträffar dödsfallet, men tidpunkterna kommer jag inte att gå in på.

 

Läsarbild. Området spärrades av under morgonen.
Läsarbild. Området spärrades av under morgonen.
Läsarbild. Tekniker arbetar på platsen under eftermiddagen.
Foto: Gergö Papp
Läsarbild. Tekniker arbetar på platsen under eftermiddagen.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.