Magert med tips efter pizzeriarånet

Bromölla Artikeln publicerades
Polisen söker fortfarande efter tips som kan leda utredningen kring rånet på pizzerian vidare.
Foto: Roger Bing
Polisen söker fortfarande efter tips som kan leda utredningen kring rånet på pizzerian vidare.

Strax innan jul drabbades Pizzeria Tre Kronor av ett brutalt rån. Polisen väntar fortfarande på analysresultat efter den tekniska undersökningen.

Det var på kvällen den 19 december som maskerade och beväpnande män ska ha kommit in på pizzeria Tre Kronor invid Kristianstadsvägen. Restaurangägaren och hans vän bakbands och misshandlades.

En summa om 20 000 kronor i kontanter sas inledningsvis ha blivit bytet för rånarna, men i efterhand talar Patrik Ozimek, som tidigare var spaningsledare i ärendet, om en mindre summa.

Det finns ännu inga gripna för rånet, men utredningen är fortsatt igång även om intensiteten gått ned.

– Det är lite av ett vänteläge även om vi givetvis fortfarande arbetar med ärendet, säger Patrik Ozimek.

– Man kan säga att vi gjort alla de initiala åtgärderna som att knacka dörr, prata med vittnen och drabbade. Vi har gjort den tekniska undersökningen klar och väntar på analysresultaten från den.

När kan analysen vara klar?

– Jättesvårt att säga. Det är nationellt forensiskt center, som har hela Sverige att arbeta mot och prioritera, som har hand om det. Det är långa handläggningstider.

Vad har dörrknackningen gett?

– Det ger alltid en del detaljer att höra folk som uppehållit sig i området eller i anslutning till brottsplatsen. Det är fortfarande viktigt för oss att komma i kontakt med alla som kan ha varit i området vid den här tiden. Är det någon som fortfarande känner med sig att den kan ha varit i området vid den här tidpunkten så vill vi gärna komma i kontakt med den personen.

Har det kommit in några tips alls från allmänheten?

– Något enstaka.