Misstänkt mordförsök i Bromölla – hotade med vapen

Bromölla Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Tidigt på söndagskvällen larmades polis till centrala Bromölla. En man greps misstänkt för försök till dråp eller mord. Ingen person är dock fysiskt skadad.

Det misstänkta dråp- eller mordförsöket genomfördes inomhus på en adress i centrala Bromölla någon gång efter klockan 17 på söndagen. Den misstänkte gärningsmannen greps på platsen. Den angripne mannen fick inga fysiska skador.

– Jag kan bekräfta att vi har ett sådant ärende och att vi håller på med en utredning. En person är anhållen i ärendet, säger jourhavande förundersökningsledare Ingela Hessbo, vid polisen i Kristianstad på måndagsmorgonen.

Den misstänkte mannen, en 23-åring, gav av sig av någon anledning på annan man, född 1971. Det fanns också andra personer på platsen som blev vittne till den hotfulla situationen.

– Den misstänkte hotar målsägande med ett vapen – ett vapenföremål, säger Hessbo.

Vapnet som användes på ett hotfullt sätt, är inget skjutvapen. Det var vittnen på platsen som larmade polis. Patrull ryckte ut och grep 23-åringen. Polisen ska nu höra även de personer som befann sig på platsen och kan ge uppgifter kring vad som hänt. Vilken relation de båda männen har till varandra hade Ingela Hessbo ingen information kring under måndagsmorgonen.