Näsum får tillbaka affären

Näsum Artikeln publicerades
Tawfik Ghosheh kommer att fortsätta att driva en affär i Näsum.
Foto:Michell Grönlund
Tawfik Ghosheh kommer att fortsätta att driva en affär i Näsum.

Efter många turer fram och tillbaka är det nu bestämt. Före detta Hamrins Livs kommer att fortsätta att vara en affär.

När Tawfik Ghosheh köpte butiken var tankarna från början att fortsätta att driva en affär. Som Kristianstadsbladet tidigare skrivit om så uppkom det en hel del problem. Bland annat visade det sig att golvet inte var i det skick som hade förväntats.

Risken fanns att butiken skulle stänga för gott och att byggnaden i stället skulle göras om till lägenheter. Nu är beslutet fattat.

– Det kommer att förbli en affär, säger Tawfik Ghosheh.

Golvet är lagat och nu är det bara kakel som saknas. Men trots att affären i Näsum kommer att finnas kvar så kommer det också att bli lägenheter i byggnaden.

– Det gamla bageriet uppe på ovanvåningen kommer att göras om till lägenheter. Det kommer att bli tre eller fyra lägenheter av det eftersom det är ett stort utrymme.

Men lägenheterna är inte det enda nya som kommer att hända med butiken.

Där kafét låg innan kommer Näsumsborna att i stället kunna avnjuta en middag, antingen på plats eller för avhämtning.

– Vi kommer att öppna en restaurang och pizzeria där i stället. Det ser jag fram emot.

Det har som sagt stötts på en hel del problem sedan ägarbytet. En annan sak var att avtalet som postombud inte förnyades utan flyttades till Matöppet i stället. Även detta var information som Tawfik Ghosheh inte fått när han köpte fastigheten. Men nu är affärens framtid bestämd och den kommer alltså att öppna igen. Och att Näsum dessutom kommer att få lägenheter och en ny restaurang och pizzeria är också bestämt.

När förväntas affären öppna?

– Planen är att den ska öppna redan i juli månad men man vet aldrig. Jag hoppas att den öppnar i början av augusti som senast.