Neddragningar ska vara klara i december

Bromölla Artikeln publicerades

I Finland verkar det klart att 250 personer sägs upp på Logica. I Sverige tittar man fortfarande på vilka tjänster som ska försvinna. Klart är dock att 350 till 400 anställda kommer förlora sina jobb.

I augusti blev affären där kanadensiska it-företaget CGI köper Logica helt klar. I slutet av september kom beskedet att Logica ska minska sin personalstyrka med hundratals tjänster både i Sverige och Finland.

Nu verkar det vara klart hur många som ska lämna sina jobb. I alla fall i Finland. I lördags rapporterade nyhetsprogrammet Yle att Logica minskar sin personalstyrka med 250 arbetstagare i Finland. Enligt Yle ska nedskärningen i huvudsak ske genom uppsägningar.

I Sverige har man inte kommit så långt i genomgången av var företaget ska göra personalnedskärningar.

– Vi har inte kommit så långt än utan vi kommer att behöva november ut. Så förhoppningsvis har vi det klart för oss hur det faktiskt faller ut i början av december, säger Åsa Toft, pressansvarig på Logica i Sverige.

Har inte exakta siffror

I slutet av september berättade Kristianstadsbladet att 350 till 400 anställda kommer att få lämna Logica i Sverige.

– Det är den summan man tror att det kommer att landa på, men exakt siffra har vi inte i dagsläget, säger Åsa Toft.

Samarbetar med facket

Enligt Åsa Toft handlar det inte om ett varsel om uppsägning utan i början av december kommer beskedet om antalet personer som sägs upp och hur de olika kontoren drabbas.

– Då är det klart vilka roller och hur många personer som faktiskt kommer att lämna Logica.

Förhandlas detta inte med facket?

– Vi tittar på det, och vi har ett nära samarbete med våra fackliga representanter. De är informerade om läget och processen, säger Åsa Toft.