Politiker i olycka - cyklade när han blev påkörd av bil

Bromölla Artikeln publicerades
Lutz Dahmen (MP).
Foto:Tommy Svensson
Lutz Dahmen (MP).

Politikern Lutz Dahmen (MP) blev i lördags påkörd av en bilist när han cyklade vid Tians väg. "Det gick på bråkdelen av en sekund", säger han.

Det var vid lunchtid i lördags som en bilist kom från Barumsvägen samtidigt som Lutz Dahmen cyklade längs Tians väg. I stället för att stanna vid den korsande huvudleden körde bilisten ut, enligt Lutz Dahmen.

– Jag tog för givet att hon skulle se skylten om väjningsplikt och stanna. Där var också en hög buske som skymde och så höll de på med vägarbete. Det var flera olyckliga omständigheter, säger han.

– Vad man tänker? Shit. Det går på bråkdelen av en sekund.

I olyckan skadade Lutz Dahmen ländryggen. Han är uppe på benen och går, men en röntgen ska genomföras. Nu uppmanar han andra cyklister att se sig för en extra gång.

– Jag har sett många bilister som inte stannar, i första hand när de ska ut på Tiansvägen. Jag är förvånad att sådana här olyckor inte händer oftare.

På måndagskvällen ska förslaget om att ta fram en vision för trafikutveckling upp i kommunfullmäktige. I beredningen är Lutz Dahmen ordförande.

– Det här understryker behovet av att se över vår trafiksituation.