SD-kvinna byter till nationalistparti

Bromölla Artikeln publicerades

Caroline Kindberg har lämnat sin plats i kommunfullmäktige. Men inte bara det. Hon har även lämnat SD, ett parti som hon kritiserar, för nationalistiska Svenskarnas parti.

I ett mejl till Kristianstadsbladet förklarar Caroline Kindberg varför hon väljer att lämna kommunfullmäktige och kritiserar samtidigt det parti hon tidigare representerade. Hon påpekar att SD till en början var precis det parti hon trodde. Att partiet stod för det man sa och bekymrade sig inte för vad andra partier tyckte. Något som hon anser ha förändrats med tiden och menar att partiet, både i Bromölla och i riksdagen, har en dubbelmoral som hon inte kan acceptera.

- SD hade börjat stå på de andra partiernas sida och det var väldigt trevliga samtal dem emellan.

Hon har nu sökt sig till Svenskarnas parti, som hon anser har en mer strikt politik, och som "kör sitt race utan minsta tvekan till avvikelse". Hennes besvikelse över Sverigedemokraterna gör att hon även uppmanar andra medlemmar att lämna partiet och gå över till svp.

- Är du svensk man eller kvinna utan invandrarbakgrund så hoppas jag ni fått upp ögonen för SD och lämnar det partiet och kommer över till Svenskarnas parti.

Magnus Persson tillbakavisar Caroline Kindbergs kritik att SD i Bromölla skulle ha förändrats.

- Det är klart att vi röstat med andra partier, det är det som politik handlar om. Vi kan inte sitta och säga nej till allt. Vi har en kommun att sköta. Vi har sju mandat och har ett ansvar. Vi sitter varken i knäet på Socialdemokraterna eller alliansen, utan det är sakfrågorna som avgör, säger Magnus Persson.

Han menar att Caroline Kindberg inte skött sina uppdrag.

- Hon har knappt närvarat på ett enda möte. Vi har fått sätta in ersättare för henne hela tiden. Vi genomskådade henne ganska snabbt och försökte få bort henne, säger Magnus Persson.

Caroline Kindberg kunde mycket väl suttit kvar i kommunfullmäktige som politisk vilde, men hon menar att Magnus Persson tryckte på för att hon skulle lämna sin plats.

- Hon har lämnat partiet och inte betalt in medlemsavgiften. Då menar jag att det var hennes skyldighet att lämna sina uppdrag i partiet och jag ville att hon skulle göra det så fort som möjligt.

När han får höra att hon gått över till svp säger han.

- Vi är glada att slippa henne i Sverigedemokraterna. Vi delar inte alls deras politik och deras ideologi.