Berts plan: Dejtinghotell

Text: Johannes Lindén
Publicerad 29 november 2013 15.07 Uppdaterad 29 november 2013 15.26
Större eller mindre text

Hällevik.
Planerna om asylboende på Hanöhus är inte huvudspåret. I stället är ett dejtinghotell idén som Bert Karlsson vill förverkliga.

– Jag diskuterar med Se & Hör och en dejtingsajt bland annat, säger han.

För några veckor sedan tog nöjesprofilen Bert Karlsson över som arrendator till den anrika hotell- och konferensanläggningen Hanöhus i Hällevik.

Det talades snabbt om att Bert Karlsson skulle utöka sitt engagemang i asylboenden och oro har uttryckts för en sådan förändring i byn. Att det kan bli ett asylboende är inte avskrivet, men Bert Karlsson säger sig ha huvudfokus på en annan lösning – ett dejtinghotell.

– Vi tittar på den idén och det är ett förslag vi har. Det finns en miljon som använder sig av dejting på nätet i dag och skulle 5 procent vara intresserade av att åka och träffas live så är det 50 000, säger Bert Karlsson.

Konceptet är nytt men har funnits i Bert Karlssons huvud ett bra tag. Alternativ behövs till traditionella mötesplatser.

– Folkets park är borta och så vidare. Men det får vara en bra anläggning som folk vill åka till. Då måste de kunna bo bra och vistas där. Det behövs ingen förändring alls på anläggningen.

Än så länge vet han inte om alla bitar kommer att falla på plats och svar inväntas från de inblandade parterna.

Asylboende då?
– Det finns med i bilden hela tiden naturligtvis. Men det är mer långsiktigt med ett dejtinghotell.

Större eller mindre textMest läst på Sölvesborg
Mer från Sölvesborg
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu