Späckat program när biblioteket firar 25 år

Bromölla Artikeln publicerades

Bromölla bibliotek fyller 25 år och höstens kulturprogram är fullspäckat. Det blir en nordisk mästare i berättande, en ung författare från Edenryd och en bloggande inredare. Allt detta smaksätts med en krydda Rosengård.

Den stora festen går av stapeln mellan den 6 och 12 november då Bromölla bibliotek bjuder på minst en programpunkt varje dag. Bland annat gästas biblioteket av Sara Arambula från Hässleholm. En tjej som inte bara levererar moderna skrönor på bästa sätt utan även kan titulera sig nordisk mästare i berättande. En titel som hon erövrade 2009.

Berättande blir det även den 8 november då Edenrydstösen Ida-Sofia Göransson är på besök i sin hemkommun. Hon ska dels tala om sin väg till att bli författare och hur det är att starta ett eget förlag och dels kommer hon att hålla i en skrivarkurs för unga.

Dagen därpå blir det lite ”känt från tv” när Lena Friblick och medverkande från TV4:s ”Kryddor från Rosengård” besöker bibblan. Det utlovas en ”Smakrik kväll med föredrag, kryddprovning och mingelmat.”

Familjedag

Den 12 november anordnas en familjedag och då finns det möjlighet att byta de leksaker man tröttnat på och på eftermiddagen bjuder Douglas Nordenbeldt på lite magi. Under hösten kan besökare på biblioteket dessutom titta på ett antal olika utställningar, allt från scouting till ännu ett kalas när Bromölla fotoklubb firar 50 år.