Truckförare till sjukhus efter lastningsincident

Nymölla Artikeln publicerades

En olycka med en truck inträffade i Nymölla, på Stora Enso, under midsommarafton.

En truckförare i 50-årsåldern som höll på att lasta en trailer med kopieringspapper på bruket i Nymölla råkade under midsommarafton ut för en olycka. Larmet inkom klockan 16.46.

Räddningstjänsten var först på plats, men även ambulans tillkallades.

– Han körde in i bakänden på trailern – där är dörrar som står öppna – så stativet på lyftarmen går upp för högt och slår i karmen uppe på lastbilen, säger Torgny Ekholm, yttre befäl vid räddningstjänsten Bromölla.

Det ska då ha blivit tvärt stopp för trucken och föraren fick en knyck i nacken.

– Han blev aldrig fastklämd eller så, men det blev tvärstopp för trucken.

Truckföraren fördes i ambulans till sjukhus, men ska hela tiden varit vaken och talbar.

Händelsen är anmäld till Polisen och rubriceras som ”vållande till kroppsskada”.

– Troligtvis har trucken inte fungerat som den ska, säger Johanna Bryhagen, inre befäl vid Kristianstadpolisen.

Räddningstjänsten i Bromölla hoppas nu på en lugn midsommarkväll och natt efter att ha arbetet stora delar av natten till fredagen med den svårsläckta branden i en bilverkstad.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.