Alex: Skjutfältet är visst tillåtet för hundar

Kristianstad Artikeln publicerades

Hundar är på tapeten i dag igen. Alex ger Joakim svar på tal. Och Monika vill tacka för hjälpen när hon inte kom in i bilen.

Hundar får visst vara på skjutfältet, säger Alex.
Foto: Urban Nilsson
Hundar får visst vara på skjutfältet, säger Alex.

Alex läste vad Joakim skrev till jourhavande reporter i går. Och blev upprörd.

– Hur svårt kan det vara att sätta sig in i saker innan man öser galla? Skjutfältet vid Åhus är visst tillåtet för hundar. Det är Försvarsmakten som äger det, och där gäller allemansrätten. Det är ingen kommunal badplats, och omfattas därmed inte av kommunens hundförbud vid stränderna. Försvarsmakten har heller inte förbjudit hundar där. Det enda de sagt är att kommunen inte får lov att skylta om att där är hundbad, säger Alex.

– Skjutfältet har varit hundbad i massvis med år, och om Joakim inte klarar att se hundar där kan han utnyttja några av de många mil övrig strand där hundar är förbjudna. Sen håller jag med om att alla bör hålla rent efter sig, inte minst hundägare. Men dessa kan knappast beskyllas för vad crossförare gör där, avslutar Alex.

Anne Louise är daglig kund på Ica i Tollarp. Hon är nöjd med butiken som hon upplever som välskött. Men irriterar sig på en sak.

"Jag har de senaste dagarna i samband med inköp noterat att 'krokar för uppbindning av hundar' är borttagna. Är medveten om att platsen som tidigare upplåtits av detta möjligen skall nyttjas av blomsterhandeln. Men det måste väl finnas en annan möjlighet att anordna en annan plats? Helt utesluta detta anser jag, och säkert många Tollarpsbor, kan påverka våra dagliga inköp, vilka självfallet kommer att minska till nackdel för affärsverksamheten i viss mån. På andra orter, även där med Ica som huvudaffär, anordnas det platser och även en vattenskål i tider som dessa med extrem värme."

Håkan Oikarinen, butikschef i Tollarp, säger att han undersöker saken och tar kontakt med fastighetsbolaget som äger själva fastigheten.

Monika var på en runda till tre olika kyrkogårdar i går. Första stoppet var i Västra Vram. Det blev ett verkligt stopp. Batteriet hade tagit slut och hon kunde inte komma in i sin bil.

– Jag skulle vilja skicka en blomma till de som hjälpte mig. Vid en byggarbetsplats en bit bort fanns det ett gäng som hjälpte mig. En hjälpte mig att skaffa ett nytt batteri och de andra hade fått ut nyckeln, säger Monika.

Krister skulle gå in på turistinformationen för ett par veckor sedan. Det fanns ingen och det saknar han.

Kristianstads kommun har, likt många andra kommuner, satsat på ambulerande turistinformationer.