Amatörmässig snö- och halkbekämpning i Östra Göinge

Snöröjning Artikeln publicerades
 Snön ställer till besvär, inte minst i Östra Göinge.
Snön ställer till besvär, inte minst i Östra Göinge.

Att ansvaret för snö- och halkbekämpning ligger helt och hållet på Östra Göinge kommun är klart! Men sen kan man ju undra vad det är för amatörer som kommunen anlitar till att utföra jobbet?

De så kallade entreprenörerna verkar ju sakna det mesta av kunskap och sunt förnuft för att utföra arbetet! Jag vet mycket väl att kommunen har vissa kriterier för hur snö- och halkbekämpning ska utföras men, det måste ju finnas något sunt förnuft som måste råda!

Vissa mindre gator som inte plogas där bilar kör ner snön som sedan blir fullständig isgata vid töväder, borde väl ändå sandas och åtgärdas så folk som bor vid det utsatta gatorna åtminstone kan ta sig ut och utföra sina dagliga rutiner!

Snöbekämpningen är en stor skam och ett fiasko för Östra Göinge kommun! Denna kommun som vi alla annars är så glada och stolta över att tillhöra och att bo i!

Ps Östra Göinge. Här krävs det skärpning, flera invånare har redan drabbats av skador till följd av amatörmässig och dålig snö- och halkbekämpning.

Roland Blom

Sibbhult

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.