Anita: "En fin gest av en riktig gentleman"

Debatt Artikeln publicerades

Lite kärlek i spalten så här på Alla hjärtans dag. Sjukvårdspersonal och allmänt snälla ynglingar hyllas. Men fler kärleksförklaringar behövs här i världen. Hör av er och berätta!

Anita på Hedentorp skickar in ett brev och tackar en okänd ung man för hjälpen i mataffären:

"Jag upplevde häromdagen hur en yngling spontant erbjöd sig att betala två liter mjölk, som jag placerat på varubandet på Coop innan jag upptäckte att pengar saknades på grund av glömska. En fin gest av en riktig gentleman och god representant för vår unga generation."

Men inte alla representanter får hyllningar. Lena skickar ett mejl efter att ha läst Henrik Fritzons svar gällande det ökande antalet politiska sekreterare i regionen.

– Vad menas med att ”demokrati måste få kosta” och att det i ”övriga landsting är mycket värre”? Det är i mina ögon ingen ursäkt för att ta pengar från vården som bara blir sämre och sämre, enligt vad jag har upplevt. Det är till exempel långa köer till undersökningar och operationer.

– Jag skulle gärna ha en bättre förklaring till att det tillsätts en massa tjänster för att utföra administrativa uppgifter. Anställ mer vårdpersonal med attraktiva löner i stället. Jag har alltid varit socialdemokrat men kan snart inte försvara alla dessa konstiga beslut som tas.

Niklas är inte heller mycket för hyllningar, han är mer kritisk. Särskilt illa tycker han om folk som skryter om alla pengar de tjänat.

– Folk får gärna tjäna pengar men jag gillar inte att de skryter om det, det är inte min stil. Jag blir förbannad när handlare till stora matbutiker sitter och skryter om hur mycket de tjänat på sina kunder.

– Man ska bojkotta sådana företag och gynna närbutiker och småbutiker i stället, säger Niklas.

Elsa Rosén i Vinslöv ringer och vill hylla den sjukvårdspersonal hon träffat den senaste tiden.

– Alla som jag har träffat skulle jag vilja ge en ros. På Östra Läkargruppen i Kristianstad vill jag särskilt tacka sköterskan Emma och doktor Holmér.

Elsa tycker att folk ofta är negativa när de pratar om sjukvården. Själv har hon fått fantastisk hjälp och tackar infektionskliniken på CSK, den medicinska komplikationsavdelningen på ortopeden i Hässleholm och avdelning 37.

– Jag vill tacka sjuksköterskan Malin, läkaren Ibrahim Abdullahmer och fysioterapeuten Henrik Gränfors. Och sist men inte minst mina grannar som tog hand om katterna under min sjukdomstid.

På alla hjärtans dag vill jourhavande reporter få ett gäng hjärtvärmande, medmänskliga och positiva inlägg.