Annika: Varför finns det ingen präst på CSK dygnet runt?

Debatt Artikeln publicerades

God morgon! Det var ovanligt lugnt i luren i dag, men några samtal ramlade in som tur var. Det är alltid roligt när läsare vill tycka till.

Först ut i luren var en herre som vill vara anonym. Han är arg över att han då och då läser om bränder och vandalisering på hem för ensamkommande.

– Man hör att de säger att de inte har något att göra. Sätt dem på att göra lite nytta i stället för att förstöra.

Som förslag tycker han att de kan göra något som alla kan ha glädje av.

– Ge dem sådana där blåa västar från kommunen och ett sådant där plockverktyg så de kan gå runt och hålla fint på stan, säger han.

Han vill även passa på att ge en känga till vissa företag han får räkningar ifrån.

– Många har slutat med perforerad kant som skiljer av själva räkningen från fakturadelen, som de hade förr.

Eftersom han inte betalar sina räkningar via internet utan fortfarande skickar in dem till banken blir det knöligare med de nya fakturornas utformning.

– Som det är nu måste man själv ta fram saxen och klippa loss räkningen. Det är för jäkligt.

Eva vill klaga på polisen.

– Jag försökte ringa 114 14 för att anmäla ett brott i går kväll, men kom inte fram. Först fick jag vänta i en och en halv timme, sedan bröts plötsligt samtalet, säger hon.

Eftersom ärendet inte var akut ville hon inte ringa 112, men Eva känner ändå att det var orimligt lång tid att vänta även för ett icke brådskande ärende.

– Man vill ju kunna känna trygghet, säger hon.

När jourhavande provar att ringa mitt i lunchen är väntetiden betydligt kortare: 12 minuter. Väl framme berättade Rickard, som svarade i luren på 114 14, att det kan finnas toppar då det blir lång kö, men att det inte är så konstant.

– Det går därför även att gå in på vår hemsida och anmäla brott med mera. Dessutom kan man trycka 1# så blir man uppringd när det är ens tur, säger han.

Sedan ringer Annika och vill ge ett stor fång blommor till undersköterskan på CSK som ryckte in vid ett plötsligt dödsfall, som Kristianstadsbladet skrev om i går.

– Hon gav sitt stöd till de som hade det sorgligt och bedrövligt. Varför finns det ingen sjukhuspräst dygnet runt? Det finns ju så mycket annat som går att spara in på i samhället, säger Annika.

– Sköterskorna får springa benen av sig med allting annat och ska inte behöva sköta det här också. Det är viktigt för folket att det finns en präst på sjukhuset på alla tider på dygnet.

Slutligen vill Kristina rikta ett tack till den ärliga personen som i torsdags hittade hennes kikare på ”Diggiloo”-konserten och lämnade den till personalen.