Äntligen miljödeklarerad bensin

Debatt Artikeln publicerades

Debatt

Äntligen har regeringen insett vikten av att vi bilister kan få information om vilken typ av bränsle vi tankar våra bilar med. Från och med 1 maj nästa år blir det lagkrav på att allt drivmedel som säljs ska vara miljödeklarerat.

Vi ”gröna” bilister, som för länge sedan gått eko-drive kurs, som bytt ut vår SUV till elbil, och som inte håller de alltför höga hastighetsgränserna utan sätter miljön i centrum och kör ännu saktare, kan nu äntligen slippa ångesten att ovetandes behöva tanka ”fulbensin”.

Denna tankaångest, som får den mera omtalade klimatångesten att framstå som en västanfläkt och som i det tysta överbelastat våra krisorganisationer och vårdinstitutioner.

Om nu bensinen på St1 och Statoil i Åhus framöver inte är så grön som jag vill den ska vara, kan jag undvika att drabbas av den ångest det innebär att tanka ”fulbensin” och istället dra till Kristianstad tur och retur och fylla tanken med ”grönbensin” på Q8.

Tack och lov för vår handlingskraftiga regering som med klinisk precision och kristallklar analys tar itu med just de problem som plågar oss medborgare mest!

Paul Heinrup

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.