Farlig kärnkraft

Text: Ingegärd Larsson, före detta aktiv C-medlem, medlem i Folkkampanjen mot kärnkraft och kärnvapen, Brösarp
Publicerad 23 februari 2012 10.44 Uppdaterad 23 februari 2012 11.03
Större eller mindre text

Debatt.
Kärnkraften löser inte energifrågan. Just nu står vi i hela världen inför tidernas största utmaning, den allt snabbare uppvärmningen av jordklotet på grund av ökade koldioxidutsläpp.

Frågan är hur och vad vi gör för att snabbast hindra och motverka detta. Vi måste utveckla helt andra nya energiformer än kol, olja, gas. Detta kräver smarta energieffektiviseringar samt att all tillgängligt kapital, ingenjörs- och forskningskunskaper frigörs härtill och vi måste bort från kärnkraften.

Kärnkraften kan inte lösa klimat- och energifrågan, det skulle kräva tusentals nybyggda kärnkraftverk över hela jorden. Det finns inte kärnbränsle (uran) så det räcker. Om man återanvänder uran ökar risken för högre och farligare utsläpp. Risken för härdsmältor och reaktorhaveri finns alltid och frågan om en säker förvaring av avfallet är ännu olöst.

Alla goda krafter måste därför inriktas på alternativ energi.

Större eller mindre text31 läsare har reagerat på denna artikel

19% är glada

0% är likgiltiga

3% är nyfikna

77% är arga


Hur reagerar du på "Farlig kärnkraft"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu