Oss lurar ni inte

Text: Linda Nilsson, ordförande Vänsterpartiet, Kristianstad
Publicerad 24 april 2012 7.19 Uppdaterad 24 april 2012 7.27
Större eller mindre text

Debatt.
Jo, Björn Sjöberg, (20/4) jag förstår sverigedemokratisk politik helt glasklart och du åskådliggör den med all önskvärd tydlighet; du fortsätter att peka. Peka på de som varken bär skuld till eller har makt att förhindra den nedmontering av vår välfärd som vi tvingas bevittna.

Du är ivrigt påhejad av den sittande regeringen, tro inget annat. Och det är just detta pekande jag är så oförstående inför. Är det ett självändamål i sig att ha någon att peka på? Eller vill du ha till stånd en förändring?

Vi kan inte bygga ett samhälle på missnöje. Vi måste bygga det på hopp och framtidstro och en vision om att alla människor ska få vad de behöver. Det gäller dig, mig och alla andra som är en del av detta samhälle.

Jag förstår att Sjöberg måste inta denna ståndpunkt, eftersom han representerar SD, men inget blir till det bättre. I stället spelar detta pekande makthavarna i händerna. Söndra och härska – ett av historiens äldsta maktmedel. Vi har lurats till det förr. Låt oss inte göra det igen.

Större eller mindre text34 läsare har reagerat på denna artikel

35% är glada

3% är likgiltiga

3% är nyfikna

59% är arga


Hur reagerar du på "Oss lurar ni inte"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu