Nygamla grepp

Text: Gunnar Bäckström
Publicerad 2 juni 2012 6.00 Uppdaterad 2 juni 2012 6.00
Större eller mindre text

Frankrikes nytillträdde president, François Hollande är socialist. Det blir nu intressant att se hur han kommer att lyckas med sitt huvudmål, nämligen att åstadkomma ekonomisk tillväxt.

Han tycker att man måste sluta med nedskärningarna och börja investera, sagt av en fransos med en statsskuld på över 80 procent av BNP.

Det gäller framför allt att komma till rätta med arbetslösheten på runt 10 procent. Så vitt jag märkt har Hollande aldrig nämnt arbetsgivarnas huvudroll.

Politiker vill ju gärna ta äran för alla förbättringar, vilket också skiner igenom i vårt land. Alliansen har prioriterat skattesänkningar, som gynnar både anställda och arbetsgivare.

Vid arbetslöshet förefaller det emellertid rimligt att främst underlätta för företagare. De flesta entreprenörer lever på marginalen, medan andra lyckas kapa åt sig svindlande inkomster.

Större eller mindre text2 läsare har reagerat på denna artikel

50% är glada

50% är likgiltiga

0% är nyfikna

0% är arga


Hur reagerar du på "Nygamla grepp"?

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Kristianstadsbladet.se så godkänner du samtidigt våra regler.
Läsarpulsen
Toppnyheterna just nu