Badhusfrågan är även en folkhälsofråga

Debatt Artikeln publicerades
Bad är bra för hälsan.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Bad är bra för hälsan.

Att bygga nya badhus är en väldigt liten kostnad på sikt för Hässleholms kommun.

138 miljoner för att renovera befintliga bad i Hässleholms kommun.

Hur länge kommer då dessa investeringar att hålla?

Dessa pengar ska naturligtvis ställas i relation till vad det kostar att bygga nya och smartare anläggningar som vi kan använda under många år framöver.

Det är mycket pengar – javisst. Men när det gäller att fördela investeringar så kanske man bör tänka i ett större perspektiv. Man investerar inte bara i simklubbarnas viktiga verksamheter utan i allas vår framtid.

För om vi inte har möjlighet att på olika sätt röra oss och träna vattenvana har vi en ännu större investering framför oss.

I folks ohälsa, och rentav i drukningstillbud. Då drabbar vi istället ett annat konto, - vården, som redan nu är tungt belastad. Därför är jag helt övertygad om att bygga nya badhus är en väldigt liten kostnad på sikt.

Helst skulle jag dessutom vilja se ett utomhusbad i Hässleholm, så de som är kvar i stan på sommaren har möjlighet att ha kul samtidigt som man rör på sig.

På Hässleholms kommuns hemsida kan vi läsa ”Här möts människor för att leva, uppleva, arbeta och lära i en kommun präglad av nyfikenhet och utveckling”.

För att göra allt detta måste vi först och främst må bra.

Carina

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.